Overspannenheid Therapie Geldermalsen

Cherry van Veenendaal - Therapie Geldermalsen

Voel je je overspannen en zoek je hulp?

Ik begeleid mensen die overspannen zijn in mijn praktijk in Geldermalsen.

In elk leven kunnen gebeurtenissen, verplichtingen en problemen stress en spanning geven. Zo kan werkdruk opeens samenkomen met een persoonlijke gebeurtenis of een andere situatie, die ook tijd en energie van je vraagt. Bij langdurige hoge druk eist dat zijn tol en krijg je moeite om al je activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Als het je niet lukt om met deze spanning om te gaan raak je overspannen en heb je het gevoel dat je geen grip meer hebt op de situatie.

Lichamelijke en geestelijke symptomen gepaard

Met overspannenheid gaan legio lichamelijke en geestelijke symptomen gepaard. Deze klachten kunnen voor iedereen verschillend zijn. Slecht slapen, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn, vergeetachtigheid, hartkloppingen, piekeren en alcoholgebruik. Een algeheel gevoel van het niet meer aankunnen. Blijvende onrust, ook in je vrije tijd.

Burnout versus overspannenheid

In tegenstelling tot een burn-out is de opbouwfase van overspannenheid relatief kort en zal het herstel niet zoals bij een burn-out vele maanden bedragen. Het sein dat je overspannen bent, is wel een noodklok van het lichaam om erger te voorkomen. Lange tijd doorgaan terwijl je overspannen bent kan leiden tot een burn-out en lichamelijke ziekten.

Als je te lang roofbouw pleegt op lichaam en geest kan overspannenheid langzaam overgaan in een burn-out. Het is hierbij niet erg duidelijk op welk moment overspannenheid precies ophoudt en wanneer burn-out begint.

Kortdurende behandelingen

Mijn praktijk biedt verschillende kortdurende behandelingen aan, die zich richten op het herkennen van en anders omgaan met je bronnen van stress en begeleiding bij het herstelproces.

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem even contact met mij op.

Cherry
Geregistreerd bij LVPW en RBCZ